Hoe verras ik mijn geliefde?

Soms kan het ontzettend lastig zijn om een origineel cadeau voor je geliefde te verzinnen. Vooral als je al wat langer samen bent, raakt de creativiteit op. Zo heb je boeken, luchtjes en weekendjes weg al een keer cadeau gedaan en is alleen uiteten niet meer speciaal genoeg. Voor die partners is een borstbeeld van Bodycasting een leuke verassing. Doordat bodycasting nog steeds ongebruikelijk is, is het de ultieme verrassing. Niemand verwacht dit maar toch valt het altijd in de smaak. Doordat je zelf bepaald in wat voor houding er geposeerd wordt en hoe het beeld afgewerkt wordt is het helemaal gepersonaliseerd. Uiteraard ook niet helemaal om te vergeten, het is een mal van een bekende. Of van jou of van je geliefde.

Wat is bodycasting?

Bodycasting is een mal die gemaakt wordt vanuit een bestaand lichaam, bijvoorbeeld een borstbeeld. Natte gips wordt over het gewenste lichaamsdeel gelegd en in de juiste posities gevormd. Vervolgens is het belangrijk dat het model 20 tot 30 minuten stil staat totdat het gips droog is. Als het gips hard genoeg is, wordt het voorzichtig verwijderd van het model en wordt het gips nabewerkt. Hieronder valt ook de decoratie en het mooi maken van het gips. Na dit proces heeft de klant een mooi beeldhouwwerk van het gewenste lichaamsdeel. Het stuk kan op een pilaar of voetstuk gevormd worden, maar er kan in sommige gevallen ook voor gekozen worden om het aan de muur te hangen. Zo blijft het stuk in het zicht van de geliefde en is het een herinnering aan een mooie ervaring.

Door het proces achter bodycasting kan het ook een leuk dagje uit zien met een aantal andere activiteiten. Zo blijft de dag verrassend en wordt je geliefde in het zonnetje gezet. Bodycasting is dan ook een mooi gebaar voor als je jouw geliefde iets persoonlijks wilt geven.