Waarom kiezen veel mensen voor eikenhout?

Er zijn verschillende experts in houtproducten die allerlei producten in verscheidene houtsoorten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan  https://www.houtdirect.nl/. Dergelijke aanbieders bieden verschillende houtsoorten aan. Heel erg fijn om de keuze reuze te houden, maar wat voor houtsoort kun je het beste kiezen? Hout is een materiaal die nooit uit de mode gaat, het is vrijwel tijdloos. Dit betekent dat je eigenlijk niet de fout in kunt gaan als je bijvoorbeeld kiest voor eikenhout aanschaffen. Maar er zijn zoveel houtsoorten, waardoor de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom beperk ik mij in dit artikel tot slechts één houtsoort, namelijk: eikenhout. Zo kun jij ontdekken of eikenhout wel of niet bij jouw interieur past.

Wat is eikenhout?

Voordat je op zoek gaat naar geschikte meubels van eikenhout is jouw interieur, vertel ik je graag iets meer over eikenhout zelf. Wat is eikenhout nou eigenlijk precies? Eikenhout wordt veelzijdig toegepast voor meubilair en is afkomstig uit Europa. Kenmerkend van eikenhout is, is dat het robuust is en zeker tegen een stootje kan. Daarom wordt er vaak gekozen voor eikenhout als het gaat om meubilair. Daarnaast is eikenhout ook een duurzame houtsoort. Eikenhout kan met de juiste zorg en onderhoud zeker 20-25 jaar meegaan. Dat is de investering dus zeker waard.

Wat zijn de voordelen van eikenhout?

Net zoals anderen houtsoorten, kent eikenhout veel voordelen. Hieronder noem ik de voordelen op van eikenhout.

  • Eikenhout is in diverse afmetingen verkrijgbaar, wat ervoor zorgt dat het hout overal toegepast kan worden: van kleine bijzettafeltjes tot grote robuuste tafels.
  • Eikenhout kent een bijzondere kleur en heeft een mooie nerf van het hout.
  • Eikenhout is zowel binnen als buiten inzetbaar.
  • Eikenhout is heel erg duurzaam en sterk, waardoor het hout jarenlang mee kan gaan.
  • Eikenhout is inzetbaar in elk mogelijke interieurstijl door haar tijdloze karakter.
  • Eikenhout is makkelijk te bewerken.