Origineel kado? Geef een zeemeermin staart

Zeemeermin staart

Is je nichtje, dochter of vriendin jarig? Vind je het lastig om een origineel en passend kado te geven? Wij hebben de oplossing voor je! Tegenwoordig is het zogeheten zeemeermin zwemmen helemaal hip. Om als een zeemeermin of zeemeerman het water in te gaan heb je een zeemeermin staart nodig, een van de origineelste kado’s welke wij in laatste tijd voorbij hebben horen komen. Inmiddels vindt zelf onder jongens en mannen gretig aftrek als het gaat om zeemeermin zwemmen!

Wat is een zeemeermin staart precies?

Een zeemeermin staart bestaat uit twee onderdelen; te weten de staart zelf en naast de staart de monovin (flippers). De staart kan het best omschreven worden als een soort bikini / zwembroek volledig in de vorm gegoten van een zeemeermin staart. De staart is ook gemaakt van dezelfde stof als waar bikini’s van gemaakt zijn. In de praktijk betekent dit dat een zeemeermin staart goed aangesloten zit om het gehele onderlijf tot aan de navel.

De monovin, in de volksmond een soort flipper waar beide voeten in zitten, is gemaakt van hetzelfde materiaal als waar een duikerspak van gemaakt is met aan de binnenkant een harde plastic vin. De zogeheten monovin steek je in de zeemeermin staart waarna je je voeten plaatst in de vin. Je kunt nu de staart omhoog trekken. Je bent nu klaar om als een echte zeemeermin het water in te gaan!

Hoe gaat zeemeermin zwemmen in zijn werk?

Om het water als een zeemeermin te betreden is het erg belangrijk dat je over de juiste zwemvaardigheden beschikt. Over het algemeen worden minimaal zwemdiploma A en B aangeraden voordat je te water gaat als een zeemeermin of zeemeerman. Daarnaast zijn er enkele vaardigheden van belang waar het handig is om over te beschikken voordat je (zelfstandig) gaat zwemmen. Een van de belangrijkste vaardigheden waar je over dient te beschikken is dat je zelfstandig de vin onder water uit kunt trappen in noodsituaties.

Om dergelijke vaardigheden onder de knie te krijgen kun je zeemeermin zwemles nemen. Zweminstructrices door het gehele land bieden inmiddels zeemeermin cursussen aan voor kinderen die hun zwemdiploma A en B al behaald hebben. Diverse zweminstructrices welke hun zeemeermin staarten bij Zeemeerminshop afnemen geven aan dat het zeemeermin zwemmen een ontzettend leuke manier is om te blijven zwemmen na het behalen van de diverse zwemdiploma’s. Inmiddels kun je zelfs je zeemeermin diploma behalen.

Waar moet ik op letten bij het aankopen van een zeemeermin staart?

Er zijn nogal wat verschillende soorten zeemeermin staarten in omloop als het gaat om kwaliteit van de staart. Gedurende de jaren is zeemeermin zwemmen steeds populairder geworden en dit brengt helaas ook met zich mee dat er veel namaak en/of slechte kwaliteit producten in omloop zijn.

Toen zeemeermin zwemmen in 2015 aan populariteit begon te winnen in Nederland was Onda training de eerste in Nederland welke begon met het aanbieden van zeemeermin staarten en zeemeermin zwemlessen. Onda is inmiddels verworden tot Zeemeerminshop en mag zichzelf tot de dag van vandaag gerust marktleider noemen als het aankomt op bedienen van consumenten en zwemscholen.

Onda en Zeemeerminshop testten in de loop der jaren diverse soorten zeemeermin staarten uit om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland de meeste veilig en meest plezierige zeemeermin ervaring mogelijk kan beleven.

De eigenaren van Zeemeerminshop zijn namelijk van origine zweminstructrices waardoor zij de veiligheid en dus de kwaliteit van de materialen zeer hoog in het vaandel hebben.

Na jarenlang testen kwam Zeemeerminshop uit bij het merk Fin Fun. Fin Fun is een Amerikaans bedrijf dat de eerste zeemeermin staarten op deze wereld produceerde beschikbaar voor het grote publiek. Fin Fun verkocht tot nu toe al meer dan 1 miljoen zeemeermin staarten wereldwijd, een getal dat de kwaliteit van haar zeemeermin staarten zeker onderstreept.

Let bij het aankopen van een zeemeermin staart dus altijd op het merk dat je koopt. Je wil namelijk geen onveilige situaties creëren in het water voor jezelf of voor de degene aan wie je de zeemeermin staart kado gaat geven.

Voor wie is het zwemmen met een staart bedoeld?

Zeemeermin zwemmen is eigenlijk bedoeld voor iedereen die over de juiste zwem vaardigheden beschikt. De staarten zijn verkrijgbaar in de kindermaten voor de jongste kinderen tot en met de grotere volwassen maat. Het is helemaal niet gek om als volwassene het water in te duiken als een zeemeermin. Er worden zelfs zogeheten zeemeermin experiences georganiseerd voor volwassenen in vele zwembaden in Nederland.

Zeemeermin zwemmen wordt dan wel zeemeermin zwemmen genoemd, echter is deze sport of hobby ook zeker bedoeld voor jongens en mannen! Tegenwoordig zijn er namelijk de meeste stoere zeemeermin staarten verkrijgbaar voor mannen. Als je bijvoorbeeld de naam ‘’Black Barracuda’’ hoort dan weet je volgens mij al wel genoeg!

Mocht je nu denken; dit vind ik toch wel een heel erg gaaf kado, dan raden we je aan om de website van Zeemeerminshop eens te bekijken. Op deze website worden namelijk zeemeermin staarten van het merk Fin Fun aangeboden. Met dit merk weet je zeker dat je altijd goed zit. Kijk voor de website op https://www.zeemeerminshop.nl/ .