Met internet dat een steeds belangrijkere rol in neemt in het leven van de gemiddelde Nederlander zie je online marketing bedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten. Nu hoor ik je denken, wat doen die online marketing bedrijven eigenlijk? Online Marketing bedrijven zorgen er voor dat jouw bedrijf zo goed mogelijk vindbaar is op het internet. Door het aanbieden van het maken van een website in combinatie met het organisch en betaalbaar vindbaar maken op zoekmachines verdienen deze slimme jongens hun knaken. Organisch vindbaar maken, wat is dat dan? Deze vraag behandelen we in deze blog dus lees snel verder!

SEO

SEO, of te wel Search Engine Optimalization, of te wel Zoek Machine Optimalisatie, is het organisch vindbaar maken van jouw website in de zoekmachine van Google of Bing of andere grote zoekmachines. Door jouw website technisch perfect te laten werken, door de juiste content op je website aan te bieden en door jouw website van voldoende autoriteit te voorzien laten de slimme koppen van online marketing bedrijven jouw website stijgen in de zoekresultaten.

Google Mijn Bedrijf

Google mijn bedrijf, GMB, is vooral enorm belangrijk voor lokale bedrijven om lokaal ook gevonden te worden. Steeds meer mensen zoeken wanneer zij op zoek zijn op hun mobiele telefoon. Je telefoon maakt gebruik van de plek waar je bent om de meest relevante zoek resultaten te laten zien. Ben jij bijvoorbeeld een fietsenmaker in Hoorn of een dakdekker in Abcoude dan wil jij het resultaat zijn dat mensen zien als ze in abcoude zoeken naar Abcoude dakdekker of op fietsenmaker Hoorn. Dit is mogelijk via Google Mijn Bedrijf. Door in te vullen wat je bedrijf doet en er een mooie beschrijving van je bedrijf bij te schrijven weet Google jouw bedrijf te vinden als het bedrijf dat mensen zoeken. Je kunt er zelfs een route beschrijving bij gooien, top toch?!