Een kerstpakket brengt mensen samen

Kerstpakket

Een kerstpakket is een pakket met kleine cadeautjes, dit pakket wordt vlak voor de feestdagen aan het personeel gegeven. Door het krijgen van een kerstpakket voelt het personeel zich vaak extra gewaardeerd. Daarnaast is het in Nederland al een lange tijd een traditie om een kerstpakket te geven. De inhoud van een kerstpakket verschilt vaak per werkgever. Wel zijn er een aantal soorten kerstpakketten die op veel plekken terugkomen. 

Kerstpakket

Het pakket zelf

Een kerstpakket kan naar eigen wensen worden ingevuld. Echter zie je wel vaak, dat hetzelfde soort kerstpakketten terugkomen. Zo is een kerstpakket in de meeste gevallen een mooi verpakte doos met hierin kleine cadeautjes. In de meeste gevallen zijn de cadeautjes levensmiddelen. Echter zijn er ook bedrijven die kiezen voor een luxueuzer kerstpakket. Daarnaast is het tegenwoordig ook gebruikelijk om het personeel zelf een kerstpakket via het internet te laten uitzoeken. Ze krijgen hier dan een waardecode voor. Kortom, het pakket van tegenwoordig bestaat niet alleen uit levensmiddelen. 

Kerstpakket

Waarom zitten er levensmiddelen in een kerstpakket?

Hetgeen dat erg opvalt, is dat er in vrijwel elk kerstpakket levensmiddelen zitten. Het is dan ook niet gek dat je je afvraagt waarom dit zo is. In de 19e eeuw hadden veel gezinnen in de winter weinig te eten en te drinken. De boeren hadden het daarentegen goed. Het kwam dan ook geregeld voor dat boeren de andere mensen hielpen. Ze gaven dan rond de kerst voedselpakketten aan mensen die bij hun aan de deur kwamen.